Nieuws

200e ronde van gorkum.

Vandaag is het de 200ste uitzending van de Ronde van Gorkum, 199 uitzendingen gingen reeds voorbij. Ik herinner mij nog dat we met enkele amateurs op een verenigingsavond het erover hadden om weer een ronde te starten. Zo kwam het dat wij op zondag 4 september 2011 de eerste ronde van Gorkum zijn gestart, een rond met in totaal 4 deelnemers:

Pd2HCM-Henk
Pd5SD-Gert
PE0APB-Cees

En met als ronde leider PD2CDF.

Langzaam bouwden we de ronde uit en de belangstelling nam toe,zelfs op teamspeak, EHZE, de Whisky Oscar en nog enkele andere sites zijn we te beluisteren tot in Manilla toe.

 

Met de 100e ronde hadden we besloten om er 2 veld dagen aan te knopen, met op zaterdag een BBQ , achter op het veld bij Cor PD1CMP. Deze 100e ronde vond plaats op 15 september 2013.Vele in melders tijdens de deze ronde op Zondag, van heinde en verre. Ook zijn er veel mensen dat weekend naar Poederooijen gekomen.

Het was dan ook een succesvol weekend bij Cor PD1CMP

Ook hebben we in de de afgelopen 200 ronden een enkele inval ronde leider gehad.

PA9F-Gert
PD1AP-Steph
PD0IJY-Johan
PE1KYH-Willen met zijn eigen sidekick PA3CGE

In begin 2015 zijn we de ronde begonnen onder de naam van PI4GAC om de afdeling Veron A16 wat meer op de kaart te zetten, sindsdien noemen we ons de Ronde Van Gorkum PI4GAC. 

Tegenwoordig doen we de ronde met zijn tweeen PA9F Gert en ondergetekende PD2CDF samen, om de beurt of zoals het uitkomt.De een kan wel eens wat meer tijd hebben dan de andere. Als reserve hebben we op dit moment Steph PD1AP en Willem PE1KYH, die we natuurlijk dankbaar zijn voor hun inzet, wanneer zij ons even uit de brand moeten helpen. Dit is heel belangrijk voor de continuiteit van de rondes.

In de tijd dat de Ronde Van Gorkum bestaat is er door de de mensen van de afdeling in Gorinchem veel van de grond gekomen van veld dagen tot molendagen, van havendagen tot kasteel weekeinden. We hebben ook tegenwoordig,  nog maar net inde lucht, een internetside de rondevangorkum.nl en een facebookpagina onder dezelfde naam.

De internetside van de Ronde Van Gorkum is ontworpen en gesponsord door Johan PG4W, waarvoor onze dank. Ook een internet pagina van PI2GOR.nl , onze stadsrepeater, die door Ewoud PD3WDK word beheerd word trouw bekeken.

De stream wordt verzorgd door Joop PA2JOK. Hij zorgt ervoor dat onze ronde via deze stream door iedereen via internet is te volgen met daarbij een blog om direct te kunnen reageren op de ronde.  Deze kun je vinden op rondevangorkum.nl en dan  via het blokje Stream of via PI2GOR.NL via de hoofdpagina Ronde Van Gorkum.

Ik zal hier mijn betoog betreffende de  200e ronde maar op deze manier beeindigen;  zonder jullie Luisteraars zijn we nergens, daarom bedanken we jullie voor de inzet om toch weer elke zondag naar ons gewauwel te luisteren, wat een hele opgave moet zijn, dank jullie daarvoor namens  ons de ronde leiders.

Wim PD2CDF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.