Archief

Vossenjacht 2020

Nieuwjaarsvos zondag 12 januari 2020

Op zondag 12 januari 2020 zal de Gorinchemse Amateur Club (PI4GAC) zijn Nieuwjaarsvos 2020 weer in de lucht zetten.

Wijziging in de manier van starten

Om iedereen gelijke kansen te geven heeft de organisatie besloten een en ander aan te passen in de manier waarop gestart gaat worden. Het is de bedoeling dat voor de aanvang van de vossenjacht vanaf 10.00 uur een startbewijs wordt aangevraagd bij het clubhuis van de scouting.

Meldadres voor het verkrijgen van een startbewijs:

Scouting APV

Sportlaan 4

4205 HV Gorinchem

Tevens is er dan de mogelijkheid voor een bakkie koffie.

Deze startbewijzen worden verstrekt rond het moment dat de vos in de lucht gaat zodat  iedereen tegelijk vanaf die locatie gaat starten.  Heeft u de vos gevonden dan wordt daar uw aankomsttijd op genoteerd.

Bij terugkomst is dat uw bewijs van deelname aan de vossenjacht en wordt naar aanleiding van de genoteerde tijden de prijzen  uitgereikt.

Na de uitreiking van de prijzen wordt de Nieuwjaarsreceptie gehouden en is er de mogelijkheid van een onderling samenzijn wat tot 16.00 uur zal duren.

Omstreeks 10.45 uur zal de vos op 2 meter in de lucht worden gezet, waarna het peilevenement begint.

De frequentie van de vos is 144.600 MHz

De vos zal worden opgesteld in een omtrek van 20 km rondom Gorinchem, waarbij een extra moeilijkheid is ingebakken, omdat Gorinchem in een rivierrijk gebied ligt en men dus goed op dient te letten aan welke kant van de rivier(en) de vos zal worden opgesteld.

Om 11.00 uur zullen de ronde leiders van de Ronde van Gorinchem (PI4GAC) de normale (wekelijkse) ronde presenteren op FM 145.350 MHz, waarbij de lopende zaken zullen worden besproken  die leven in de omgeving Gorinchem. Voor de vossenjagers worden op deze frequentie hints en eventuele bijzonderheden doorgegeven.

Daarnaast zal er uiteraard ruim aandacht worden geschonken aan de vossenjacht en het verloop daarvan. Dit belooft dus weer een spannende ronde te worden, zowel voor de vossenjagers als voor de luisteraars.

Meld u dus in op de band of luister mee in één van onze streams op internet.

Op die locatie zal er na de vossenjacht een gezellige afterparty worden gehouden.

De beschikbare streams  op teamspeak zijn:

– PI4GAC :pi4gac.nl / Pass: PI4GAC
– Zendamateur.nu : ts.zendamateur.nu:9988 / GEEN wachtwoord vereist
– RFDX club: teamspeak.rfdxonline.com / Wachtwoord: RFDX2019

– ZELLO : PI4GAC-RVG

Daarnaast zal de audio stream ook worden aangeboden via de website www.rondevangorkum.nl. Druk hierbij op de knop STREAM om de livestream via YouTube te volgen.

Namens de evenementen commissie van de Gorinchemse Amateur Club Afdeling 16,

Verdere bijzonderheden zullen via deze website worden bekendgemaakt.

Indien de weersomstandigheden zo slecht zijn dat wij dit evenement moeten afgelasten dan wordt dat bekend gemaakt op 12 januari om 09.00 uur op frequentie 145.350MHz

De organisatie is niet verantwoordelijk voor enige geestelijke of materiële schade welke ontstaat door deelname aan dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.