Nieuws

Piet Alferink (PD2HPE) S.K.

Piet Alferink (PD2HPE)

Piet PD2HPE,woonde tot voor kort nog alleen met zijn papegaai in een flat in Utrecht. Door een televisie uitzending van het programma “Man bijt hond” waarin hij de hobby promootte kreeg hij zelfs landelijke bekendheid.
Wij herinneren ons Piet uit de jaren dat hij aanwezig was bij activiteiten van de Gorkumse Amateur Club.
Hij voelde zich daar thuis, en als het kon kwam hij met de caravan naar velddagen  en ging hij mee met excursies.
Zo herinneren we ons de excursie naar de schotel in Dwingeloo waar hij eind 2023 nog bij aanwezig kon zijn.
Deze winter was de situatie met zijn nieren zodanig verslechterd dat hij niet langer in zijn flat kon blijven wonen en in het verzorgingstehuis  in Beek en Donk terecht kwam.
Dat werd na een week een overplaatsing in het zelfde verzorgingstehuis naar de hospice aldaar wat hij zelf het eindpunt noemde.
Piet was een fervent radiozendamateur en was vaak te vinden op de landelijke repeaters en op de repeater van Gorkum.
Eigenlijk stortte door deze ontstane situatie zijn hele wereld in, en kon hij vanuit het hospice met een porto ook de grote landelijke repeaterstations niet meer bereiken.
De repeaterbeheerders van deze zenders verlaagden de squelchdrempel om het zo mogelijk te maken om hem toch weer de mogelijkheid te bieden om nog te praten met zijn radiovrienden.
Dit was geen succes, tot dat er iemand op het idee kwam om een DMR porto neer te zetten, met een antennetje in de tuin. En dan zo via PI1UTR te kunnen werken.
Dit werd snel door een paar amateurs geregeld, en sindsdien was Piet weer te bereiken, dit was een fantastische actie.
Meerdere keren werd er door amateurs uit Gorkum en omstreken een bezoek gebracht aan de hospice waar Piet in zijn kamertje samen met zijn papegaai Baretta en naast hem zijn zendertje te vinden was.
Als we daar een uurtje bij hem waren werd al gauw duidelijk dat hij van het praten alleen al ontzettend moe werd, en met de week ging de situatie achteruit.
Op 23 maart was er een excursie gepland naar het Omroep Zender Museum waar hij zich voor dat dit allemaal speelde zich had aangemeld.
Gert had geregeld dat hij hem in Utrecht op zou gaan halen, maar naar gelang deze datum naderde bleek de gezondheid zo verslechterd dat dit eigenlijk niet meer mogelijk was.
Wel keek hij ontzettend uit naar de excursie en had het er dagelijks over, en wij zaten echt met een probleem of dit allemaal nog wel verantwoord was om hem daar naartoe te halen.
In nauw overleg met zijn familie wilden we toch nog proberen of hij nog naar het museum kon, desnoods met een rolstoel en begeleiding, of eventueel met een wensambulance.
Er werd contact opgenomen met het Omroep Zender Museum en met een beetje improvisatie bleek het toch mogelijk om daar met een brancard naar binnen te komen.

Dit was het laatste wat we voor hem konden doen en daar we zijn de mensen van het Omroep Zender Museum ook heel dankbaar voor.
De wens ambulance werd geregeld, er moest er zelfs eentje uit Noord Brabant komen. Piet werd  onder liefdevolle begeleiding van de mensen van de wensambulance van Beek en Donk naar Lopikerkapel vervoerd.
Zo arriveerde hij bij het museum en werd hij met de brancard het museum binnengereden Hij genoot met volle teugen van het bezoek en van de aanwezigheid van zijn vrienden die dit mede nog voor hem hadden geregeld.
Na ruim een uur raakte hij toch zichtbaar vermoeid en werd er afscheid van hem genomen waarna hij weer terug werd vervoerd naar Beek en Donk.
In de weken na het bezoek ging het hard achteruit, Piet werd bijna niet meer gehoord op de zender, de stem van PD2HPE was verstomd.
Als hij een gesprek had gevoerd sloot hij de uitzending altijd af met de woorden PD2HPE is weer op luisteren.
In de wetenschap dat dit niet meer zo is herinneren we ons Piet als een fijne vriend die we nooit zullen vergeten.

Ter nagedachtenis aan Piet houden wij voorafgaand aan de ronde van Gorinchem van 07 april 2024 een minuut stilte voor onze maat, radiovriend en kameraad Piet PD2HPE……..

Ewoud
PD3WDK

 

 

… -.-   … -.-   … -.-   … -.-   … -.-   … -.-

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.